Нарізана капуста з морквою і часником закладається в банки. Все заливають маринадом з води, солі, цукру, рослинної олії, лимонного соку і відправляється в холодильник на 1-2 дні.
Інгредієнти: на 1 л.
- Капуста білокачанна – 500 – 600 гр.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 – 3 зуб.
- Вода – 500 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 30 мл
- Лимонний сік – 60 мл
Процес приготування:
Як приготувати мариновану капусту з морквою без оцту швидкого приготування? Для початку ретельно промиваємо всі овочі під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику. З капусти, знімаємо верхні листи, вирізаємо качан і нарізаємо його невеликими квадратами. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Часник ріжемо тонкими пластинами.
Добре промиваємо банку під гарячою водою і стерилізуємо її зручним способом. Перекладаємо в неї нарізані овочі і щільно утрамбовується їх.
Далі готуємо маринад. В підходящу каструлю заливаємо питну воду. Додаємо в неї цукровий пісок, сіль, рослинне масло і лимонний сік. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння й варимо пару хвилин, поки цукор з сіллю повністю не розчиняться.
Заливаємо овочі получившимся маринадом. Закручуємо банку кришкою і даємо постояти при кімнатній температурі до повного охолодження. Тепер прибираємо в холодильник на 1-2 дні, де буде маринуватися капуста.
Перед подачею розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу як гарнір до основного блюда або закуски. Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і часником Маринована капуста з морквою та олією Солодка маринована капуста