Маринована капуста та ще з додаванням моркви – це швидко, смачно і дешево, а що може бути краще? Приготування займає мінімум часу. А результатом ви будете задоволені дуже довго.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Капуста білокачанна – 4 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 3 – 5 зуб.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Вода – 1,5 л
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сіль – 4 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати мариновану капусту з морквою гарячим маринадом швидкого приготування. Починаємо з підготовки основних продуктів: білокачанну капусту максимально тонко шаткуємо гострим ножем, моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо кільцями, а часник подрібнюємо або пропускаємо через прес.

готуємо Маринад наступним чином: півтора літра води додаємо сіль, цукровий пісок, мед і рослинне масло, все ретельно перемішуємо і варимо на середньому вогні до закипання. Як тільки почнуть з’являтися перші бульбашки – вливаємо 100 мл оцту і знімаємо з вогню.

В глибокій посуді відповідного розміру з’єднуємо всі нарізані овочі і руками гарненько перемішуємо.

Киплячим розсолом заливаємо основні інгредієнти і наверх встановлюємо гніт. Маринуватися капуста повинна при кімнатній температурі протягом 2-3 годин. Як правило, цього достатньо для рівномірного просочення всіх компонентів.

Готову капусту розкладаємо по чистим банкам і зберігати у холодильній камері до двох місяців. Перед подачею рекомендується прикрасити свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Маринована капвуста з маслом Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою і часником Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з цибулею