Маринована капуста та ще з додаванням моркви – це швидко, смачно і дешево, а що може бути краще? Приготування займає мінімум часу. А результатом ви будете задоволені дуже довго.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Капуста білокачанна – 4 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 3 – 5 зуб.
- Мед – 1 ст. л.
- Вода – 1,5 л
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Сіль – 4 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновану капусту з морквою гарячим маринадом швидкого приготування. Починаємо з підготовки основних продуктів: білокачанну капусту максимально тонко шаткуємо гострим ножем, моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо кільцями, а часник подрібнюємо або пропускаємо через прес.
готуємо Маринад наступним чином: півтора літра води додаємо сіль, цукровий пісок, мед і рослинне масло, все ретельно перемішуємо і варимо на середньому вогні до закипання. Як тільки почнуть з’являтися перші бульбашки – вливаємо 100 мл оцту і знімаємо з вогню.
В глибокій посуді відповідного розміру з’єднуємо всі нарізані овочі і руками гарненько перемішуємо.
Киплячим розсолом заливаємо основні інгредієнти і наверх встановлюємо гніт. Маринуватися капуста повинна при кімнатній температурі протягом 2-3 годин. Як правило, цього достатньо для рівномірного просочення всіх компонентів.
Готову капусту розкладаємо по чистим банкам і зберігати у холодильній камері до двох місяців. Перед подачею рекомендується прикрасити свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Маринована капвуста з маслом Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою і часником Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з цибулею