Маринована капуста, приготовлена швидким способом, буде хорошою альтернативою квашеній капусті. Рецептів маринування дуже багато і можна вибрати по своєму смаку. У цьому рецепті вам пропонується замаринувати її тільки з морквою і оцтом. Інгредієнти для приготування прості, і страва виходить смачним завжди. Щоб капуста була хрусткою, беріть тільки пізні сорти, хоча маринувати можна будь-яку.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Для маринаду: (на 1 л води) –
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновану капусту з морквою і оцтом швидкого приготування просто! Першим ділом треба підготувати всі інгредієнти для маринування капусти у вказаній в рецепті кількості. Моркву почистити і помити. У качана капусти зняти зовнішні листя і його також обполоснути холодною водою.
Потім потрібно зварити маринад для капусти. В окремій каструлі закип’ятити чисту воду, розчинити в ній потрібну кількість цукру і солі, покласти горошки перцю і листи лавра. В останню чергу налити в маринад оцет і вимкнути вогонь. Маринад остудити до звичайної кімнатної температури.
Капусту нашаткувати гострим ножем або за допомогою комбайна тонкою соломкою. Моркву натріть на крупній тертці, можна на корейській.
Нашатковані овочі перекласти в окрему миску і рукою добре перемішати. Потім щільно укласти в скляну банку. Залити капусту в банку розсолом, маринадом, заповнюючи її до самого верху.
Потім банку закрити пластмасовою кришкою і на 8 годин залишити для маринування в умовах кімнатної температури.
Після закінчення цього часу маринована капуста з морквою і оцтом буде готова. Її можна подавати до столу. Така капуста добре зберігається кілька днів в холодильнику.
Смачного!