Нарізана капуста з морквою перемішується, розкладається по банкам і заливають маринадом з води, цукру, рослинної олії, солі і оцту. Виходить дуже смачна, корисна і ніжна закуска.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Готувати мариновану капусту з морквою, оцтом і олією швидкого приготування просто! Починаємо з приготування маринаду. У сотейник або каструлю наливаємо теплу воду. Додаємо до неї цукровий пісок, сіль і рослинне масло. Все добре перемішуємо ложкою.

Відправляємо ємність з інгредієнтами на вогонь і доводимо рідину до кипіння під кришкою. Потім знімаємо з конфорки і даємо так постояти, поки маринад не стане теплим.

Капусту ретельно промиваємо під проточною водою і знімаємо з неї верхні листки. Вирізаємо качан і грубі частини качана. Тонко її шаткуємо і відправляємо в емальовану ємність.

Невеликі за обсягом банки промиваємо під гарячою водою з содою, потім обдаємо окропом зсередини і ставимо їх у перевернутому стані на рушник. Залишаємо їх, поки вони не обсохнуть.

Моркву чистимо й нарізаємо дрібною соломкою або натираємо на крупній тертці. Відправляємо її до капусти, добре перемішуємо і розкладаємо овочі по банкам.

вже охолоджений маринад додаємо оцет і перемішуємо. Заливаємо капусту з морквою так, щоб овочі були повністю покриті рідиною.

Закриваємо банки кришками і відправляємо їх на зберігання в холодильник. Даємо постояти мінімум 5-6 годин до повної готовності. Подаємо до столу як закуску або гарнір до основного блюда. Приємного апетиту!

Маринована капуста Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з оцтом