Нарізана капуста з морквою перемішується, розкладається по банкам і заливають маринадом з води, цукру, рослинної олії, солі і оцту. Виходить дуже смачна, корисна і ніжна закуска.
Інгредієнти: на 1 л.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 500 мл
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Готувати мариновану капусту з морквою, оцтом і олією швидкого приготування просто! Починаємо з приготування маринаду. У сотейник або каструлю наливаємо теплу воду. Додаємо до неї цукровий пісок, сіль і рослинне масло. Все добре перемішуємо ложкою.
Відправляємо ємність з інгредієнтами на вогонь і доводимо рідину до кипіння під кришкою. Потім знімаємо з конфорки і даємо так постояти, поки маринад не стане теплим.
Капусту ретельно промиваємо під проточною водою і знімаємо з неї верхні листки. Вирізаємо качан і грубі частини качана. Тонко її шаткуємо і відправляємо в емальовану ємність.
Невеликі за обсягом банки промиваємо під гарячою водою з содою, потім обдаємо окропом зсередини і ставимо їх у перевернутому стані на рушник. Залишаємо їх, поки вони не обсохнуть.
Моркву чистимо й нарізаємо дрібною соломкою або натираємо на крупній тертці. Відправляємо її до капусти, добре перемішуємо і розкладаємо овочі по банкам.
вже охолоджений маринад додаємо оцет і перемішуємо. Заливаємо капусту з морквою так, щоб овочі були повністю покриті рідиною.
Закриваємо банки кришками і відправляємо їх на зберігання в холодильник. Даємо постояти мінімум 5-6 годин до повної готовності. Подаємо до столу як закуску або гарнір до основного блюда. Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з оцтом