Технологія маринування скумбрії проста і доступна будь-якій господині. Завдяки простому складу інгредієнтів всі корисні властивості риби зберігаються і закуска виходить максимально натуральною.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 1 л
- Скумбрія – 2 шт.
- Сіль морська – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Коріандр – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати мариновану скумбрію без оцту в домашніх умовах? Закип’ятіть необхідну кількість води, всипте сіль, цукор, сухі спеції.
Прокип’ятіть маринад 3-5 хвилин і зніміть з вогню.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
Скумбрію очистіть, помийте і наріжте невеликими шматками.
Складіть рибу в пластиковий контейнер, залийте розсолом, маринадом і залиште в холодному місці на 12 годин.
Мариновану скумбрію вийміть з маринаду, змішайте з нарізаною цибулею і залиште на півгодини.
Скумбрія готова, можна подавати її на стіл.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія