Технологія маринування скумбрії проста і доступна будь-якій господині. Завдяки простому складу інгредієнтів всі корисні властивості риби зберігаються і закуска виходить максимально натуральною.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 1 л
  • Скумбрія – 2 шт.
  • Сіль морська – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати мариновану скумбрію без оцту в домашніх умовах? Закип’ятіть необхідну кількість води, всипте сіль, цукор, сухі спеції.

Прокип’ятіть маринад 3-5 хвилин і зніміть з вогню.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

Скумбрію очистіть, помийте і наріжте невеликими шматками.

Складіть рибу в пластиковий контейнер, залийте розсолом, маринадом і залиште в холодному місці на 12 годин.

Мариновану скумбрію вийміть з маринаду, змішайте з нарізаною цибулею і залиште на півгодини.

Скумбрія готова, можна подавати її на стіл.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія