Замаринована за цим рецептом скумбрія виходить досить просоленої, має ніжний смак і легку кислинку. Така рибна закуска підійде до всіляких страв з картоплі і овочів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 3 гілки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Перець запашний – 3 шт.

Процес приготування:

Готувати мариновану скумбрію з лимоном просто! Скумбрію необхідно повністю розморозити, тоді її буде легше очистити.

Рибу помийте, відріжте голову. Зробіть надріз вздовж черева і видаліть нутрощі. Ще раз добре промийте тушки всередині і зовні.

Зробіть надріз вздовж хребта. Лимон помийте і видавіть сік, рівномірно розподіліть його по рибним тушкам всередині.

Змішайте сіль і цукор, промажте цією сумішшю скумбрію всередині і зовні.

Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте. Залишився лимон і гілочки кропу також наріжте. Змішайте ці інгредієнти, додайте перець горошком.

Частина цієї суміші вкладіть всередину тушок, частина розподіліть зверху.

Складіть рибу в контейнер і поставте в холодильник на 12 годин. Перед тим, як подати мариновану скумбрію на стіл, наріжте її скибочками і збризніть рослинним маслом.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія