Для маринування скумбрії в домашніх умовах дуже важливо придбати свіжу та якісну рибу. В іншому випадку філе може стати дуже м’яким і розвалитися. В іншому процес нескладний і з ним легко впоратися.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Скумбрія – 3 шт.
  • Сіль – 4,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Вода – 1 л
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Масло соняшникове – 70 мл

Процес приготування:

Як приготувати мариновану скумбрію з маслом, цибулею та оцтом? Рибу почистіть, відріжте голову і плавники, добре промийте всередині і зовні.

Закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор і спеції. Прокип’ятіть маринад 3 хвилини, потім додайте оцет, зніміть з вогню і остудіть.

Рибу наріжте часточками.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями.

В банку викладіть шарами цибулю і шматочки скумбрії, залийте їх маринадом. В кінці влийте рослинне масло і закрийте банку кришкою. Поставте рибу в холодильник на 2 дні. За цей час скумбрія просолитися і її можна буде подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія