Скумбрія – дуже смачна риба, особливо якщо замаринувати її самостійно. Вона виходить в міру солона і соковита. На відміну від покупної, в якій часто використовують консерванти і велика кількість солі для того, щоб риба довше зберігалася.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Скумбрія – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Вода – 0,5 л.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Коріандр – 5 гр.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мариновану скумбрію з цибулею і морквою просто! Моркву очистіть і наріжте кружечками.
закип’ятіть Воду, на окріп всипте сіль, цукор, спеції і моркву. Дайте розсолу покипіти 5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і остудіть розсіл.
Скумбрію помийте і очистіть, відріжте голову, плавники і хвіст.
Тушки розріжте на часточки завтовшки 2-3 сантиметри.
Очищені цибулини наріжте тонкими півкільцями.
Шматочки скумбрії щільно укладіть в банку, між шарами риби кладіть цибулю і моркву з розсолу. В розсіл додайте оцет і рослинне масло, залийте ним рибу.
Банку зі скумбрією поставте на 24 години в холодильник. Готову скумбрію подавайте на стіл з картопляним пюре і зеленню.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія