Звичайно на маринування скумбрії потрібно до трьох днів. Однак, для самих нетерплячих можна скоротити час приготування до двох годин. Риба виходить неймовірно смачна і зберігати в холодильнику її можна до семи днів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 400 мл
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Скумбрія – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати мариновану скумбрію з луком за 2 години в домашніх умовах просто! Візьміть тушку скумбрії, відріжте голову, хвіст і плавники, видаліть нутрощі. Добре промийте рибу і наріжте шматками по 2-3 сантиметра завтовшки.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль, перець, лавровий лист і цибулю. Варіть маринад під кришкою 10 хвилин.

Потім маринад необхідно остудити. Скумбрію складіть в миску і залийте маринадом.

Поставте скумбрію в холодильник на 2 години. Через годину поворочайте рибу, щоб вона просолились однаково добре з усіх боків.

Через 2 години у вас на столі буде справжній морський делікатес.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія