Скумбрія – дуже смачна риба, особливо якщо замаринувати її самостійно. Вона виходить в міру солона і соковита. На відміну від покупної, в якій часто використовують консерванти і велика кількість солі для того, щоб риба довше зберігалася.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Вода – 0,5 л.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Коріандр – 5 гр.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати мариновану скумбрію з цибулею і морквою просто! Моркву очистіть і наріжте кружечками.

закип’ятіть Воду, на окріп всипте сіль, цукор, спеції і моркву. Дайте розсолу покипіти 5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і остудіть розсіл.

Скумбрію помийте і очистіть, відріжте голову, плавники і хвіст.

Тушки розріжте на часточки завтовшки 2-3 сантиметри.

Очищені цибулини наріжте тонкими півкільцями.

Шматочки скумбрії щільно укладіть в банку, між шарами риби кладіть цибулю і моркву з розсолу. В розсіл додайте оцет і рослинне масло, залийте ним рибу.

Банку зі скумбрією поставте на 24 години в холодильник. Готову скумбрію подавайте на стіл з картопляним пюре і зеленню.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія