Маринована скумбрія вийдуть в міру солоної, пряної і ароматною. Про те, що приготувати таку закуску можна в домашніх умовах, для багатьох справжнім відкриттям.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати мариновану скумбрію шматочками з цибулею та оцтом? Скумбрію розморозьте, випатрайте і добре промийте під проточною водою.

відріжте Голову і хвіст. Решту скумбрії наріжте порційними шматками.

У воді розчиніть сіль і додайте сухі спеції. Маринад поставте на вогонь, прокип’ятити кілька хвилин, потім остудіть і додайте оцет.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.

В банку складіть шарами рибу і цибулю, залийте їх розсолом, маринадом. Банку зі скумбрією поставте в холодильник на 2 дні. Періодично струшуйте банку, щоб риба рівномірно промаринувалася.

Через 2 дні можна подавати мариновану скумбрію на стіл.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія