Як же здорово взимку відкрити баночку маринованих грибів і насолодитися їх насиченим смаком! Мариновані білі гриби – неймовірно смачна закуска, яка не тільки порадує близьких, але і прикрасить святковий стіл. Така грибна закуска розходиться дуже швидко, тому краще її заготовляти у великих обсягах, практично це робити в літрових банках.
Інгредієнти: на 1 л.
- Білі гриби – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Гвоздика – 6 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати мариновані білі гриби в літрових банках, білі гриби ретельно промийте, попередньо очистивши їх від сміття. Далі необхідно порізати гриби на приблизно однакові шматочки середнього розміру.
В каструлю набираємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. У киплячу воду відправляємо підготовлені гриби, відварюємо їх протягом 15 хвилин. Після варіння відкидаємо білі гриби на друшляк, промиваємо проточною водою.
Наступний крок – підготовка маринаду. В окремій ємності змішуємо воду, сіль, цукровий пісок і оцет, все перемішуємо.
В каструлю перекладаємо гриби, переливаємо до них маринад, ставимо на вогонь. Додаємо туди ж гвоздику, запашний перець і лавровий лист. Після закипання проварюємо гриби приблизно 60 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи з’являється пінку. Практично в самому кінці додаємо до грибів часник, попередньо порізаний довільним чином.
В стерилізовану тару викладаємо гриби разом з маринадом, закорковуємо кришкою. Остуджуємо заготовку з маринованих білих грибів при кімнатній температурі, зберігати її краще в прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!
Білі гриби на зиму Мариновані білі гриби з оцтом Мариновані білі гриби на зиму Як готувати білі гриби - рецепти