Рецепт маринованих білих грибів з лимонною кислотою створений спеціально для тих, хто хоче насолоджуватися соковитими грибами в холодну пору року, і при цьому не хоче витрачати на їх заготівлю багато часу і сил. З ним ви швидко і просто приготуєте смачні і ароматні мариновані білі гриби для всієї родини.
Інгредієнти: на 1 л.
- Білі гриби – 1 кг
- Оцет столовий 9% – 150 гр.
- Вода – 70 мл
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Сіль – 10 гр.
- Лимонна кислота – 2 гр.
- Перець запашний – 7 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
Процес приготування:
Для того щоб приготувати мариновані білі гриби з лимонною кислотою, білі гриби перебрати, очистити і ретельно промити під холодною водою. Закип’ятити воду з додаванням солі і оцту. Додати в окріп білі гриби.
На повільному вогні варити білі гриби, періодично помішуючи їх і знімаючи піну.
Коли вода стане прозорою, всипати до грибів перець запашний горошком, лавровий лист, гвоздику і лимонну кислоту.
Коли маринад стане світлим, а гриби опустяться на дно, вимкнути вогонь.
Банки для закачування білих грибів стерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Розкласти в підготовлені банки варені гриби, залити їх маринадом.
Закрутити банки кришками, розмістити їх на рушник у великій каструлі з водою. Стерилізувати банки з білими грибами на повільному вогні близько 30 хвилин.
Отримати банки з води, перевернути їх догори дном і дати до грибів повністю охолонути. Зберігати мариновані білі гриби з лимонною кислотою в будь-якому відповідному для цих цілей місці. Смакота!
Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані білі гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Як готувати білі гриби - рецепти