Вам надається мариновані боровики з 9% оцтом на зиму. Технологія готування простий і швидкий. Готуємо без стерилізації. Оцет забезпечить хороше зберігання грибів і додасть їм гостроти і легку кислинку.
Інгредієнти: на 2 л.
- Білі гриби – 2 кг
- Часник – 6 зуб.
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
- Сіль – 2.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2.5 ст. л.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Перець білий горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих боровиків з 9% оцтом на зиму смачний! Боровики почистіть від бруду, промийте під проточною водою і наріжте на невеликі шматочки. Потім їх протягом 20 хвилин відваріть і на друшляку ще раз помийте.
Перекладіть боровики в ту ж каструлю і повністю залийте холодною водою. Кількість води обов’язково відміряйте для правильного приготування маринаду.
Насипте до грибів розраховане кількість солі і цукру, покладіть в каструлю листя смородини, парасольки кропу і лавровий лист і перемішайте.
Варіть боровики в маринаді протягом 20 хвилин від початку кипіння. Потім налийте до грибів розраховане кількість оцту і поваріть ще протягом 10 хвилин.
Будь-яким способом стерилізуйте банки і прокип’ятіть кришки. Зубки часнику почистіть і наріжте на шматочки. В баночки покладіть часник і розлийте в них гриби разом з маринадом, заповнюючи до самого верху. Потім гриби закатаю, переверніть на кришки і накрийте покривалом на ніч. Остиглі мариновані боровики перенесіть на зберігання в прохолодне місце. Через 2 місяці їх можна подати до столу.
Вдалих заготовок!
Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані білі гриби з оцтом Мариновані білі гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Як готувати білі гриби - рецепти