Мариновані на зиму рижики – справжнє кулінарне відкриття. Виходить ароматний делікатес, який не соромно запропонувати гостям або відкрити і подати рідним до вареної картоплі з м’ясом.
Інгредієнти: на 1 л.
- Рижики свіжі – 1 кг
- Вода – 0.1 л.
- Сіль – 3 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Оцтова есенція – 0,5 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Рецепт маринованих рижиків простий у приготуванні! Для маринування підготувати міцні маленькі примірники, краще всього одного розміру. Якщо в наявності тільки великі рижики, то їх треба порізати на шматочки. При цьому під час приготування потрібно дбайливо ставитися до таких порізаним грибів, оскільки вони більш крихкі.
Промити в холодній воді рижики, далі обережно виловити гриби руками або шумівкою, перекласти в друшляк. Переливати воду з рижиками відразу ж в друшляк неприпустимо, з-за цього гриби можуть кришитися.
Скласти чисті гриби в каструлю з закипілої водою, варити 15 хв
Піну знімати столовою ложкою.
приготовані Гриби, коли вони починають осідати на дно. Злити рідину через друшляк.
Для маринаду змішати 100 мл води, сіль, цукровий пісок, рослинна олія, лавровий лист і чорний перець горошком.
Закип’ятити маринад і влити оцтову есенцію.
Покласти рижики в маринад, варити після закипання 4 хв.
В кінці приготування покласти нарізані зубчики часнику і перемішати. Вимкнути вогонь.
Розподілити мариновані гриби по стерильним банкам, залити маринадом і закрутити стерильними гвинтовими кришками. Дати охолонути заготівлях догори дном під ковдрою і перемістити для зберігання в підвал.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму Як приготувати рижики - рецепти