Мариновані гриби з оцтом – відмінна зимова закуска. Ці гриби, завдяки своїм смаковим якостям і аппетитному зовнішнім виглядом, заслужено вважаються одними з кращих грибів сімейства сыроежковых. Рижики гармонійно впишуться в будь-святкове меню.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Вода – 1 л
- Рижики свіжі – 1,2 кг
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Кріп – 2 гілки
- Сіль – 3 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
- Часник – 4 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
Процес приготування:
Рецепт маринованих рижиків з оцтом гранично простий! Ретельно переберіть і промийте гриби в холодній проточній воді. Відокремте ніжки від капелюшків грибів. Якщо капелюшки великі, то розріжте їх на кілька частин. Вимиті гриби викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою.
Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 20-25 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.
Тим часом підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Зварені гриби злити через сито або друшляк, а потім щільно укладіть по стерильним банкам.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою.
Зелень кропу промийте під водою. Приготуйте маринад.
В каструлю з товстим дном налити необхідну кількість питної води, додайте сіль, очищений часник, гілочки кропу, лавровий лист, олію і чорний перець горошком.
Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть маринад ще 5-7 хвилин, потім влийте столовий оцет, перемішайте і відразу зніміть з вогню.
Банки з рижиками залийте гарячим ароматним маринадом і добре закрутіть стерильними кришками.
Банки з рижиками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу.
Після того, як банки з маринованими рижиками повністю охолонуть, переверніть їх і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Мариновані гриби подавайте на стіл, заправивши нерафінованою соняшниковою олією і додати ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби Мариновані гриби на зиму Рижики на зиму Солоні рижики