Апетитні мариновані кабачки кубиками – це не тільки смачно, але й красиво. Приготувати їх досить легко, хоч і не швидко. Така заготівля стане прекрасною холодною закускою для різних страв з картоплею і м’ясом в холодну пору року.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.

Процес приготування:

Рецепт маринованих кабачків кубиками простий у приготуванні! Кабачки гарненько промийте, видаліть попки. Якщо кабачки молоді, то їх не треба чистити. А ось старі плоди потрібно очистити від шкірки, і від насіння.

Кабачки наріжте кубиками близько півтора сантиметрів в діаметрі. Можна нарізати і більш крупно, але не дрібніше заданого розміру.

Промиту і злегка обсохшую зелень дрібно порубаєте й додайте в миску з кабачками.

Очищений часник дрібно порубаєте або пропустіть через прес, після чого додайте до кабачків і зелені.

Далі додайте сіль та цукровий пісок, олію і оцет. За бажанням можете додати зерна гірчиці та інші спеції.

Добре перемішайте кабачки з іншими інгредієнтами.

Залиште кабачки маринуватися при кімнатній температурі на одну годину.

Кабачки розкласти по банках, після чого підготуйте посуд для пастеризації заготовки.

Баночки з заготівлею поставте в каструлю з водою і пастеризують протягом півгодини після закипання води.

Закупорьте банки кришками і приберіть їх остигати догори дном. Після цього заберіть заготовку на зберігання в темне прохолодне місце.

Гарнір з кабачків Гострий салат з кабачків на зиму Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Мариновані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму