Апетитні мариновані кабачки кубиками – це не тільки смачно, але й красиво. Приготувати їх досить легко, хоч і не швидко. Така заготівля стане прекрасною холодною закускою для різних страв з картоплею і м’ясом в холодну пору року.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 1 кг
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
Процес приготування:
Рецепт маринованих кабачків кубиками простий у приготуванні! Кабачки гарненько промийте, видаліть попки. Якщо кабачки молоді, то їх не треба чистити. А ось старі плоди потрібно очистити від шкірки, і від насіння.
Кабачки наріжте кубиками близько півтора сантиметрів в діаметрі. Можна нарізати і більш крупно, але не дрібніше заданого розміру.
Промиту і злегка обсохшую зелень дрібно порубаєте й додайте в миску з кабачками.
Очищений часник дрібно порубаєте або пропустіть через прес, після чого додайте до кабачків і зелені.
Далі додайте сіль та цукровий пісок, олію і оцет. За бажанням можете додати зерна гірчиці та інші спеції.
Добре перемішайте кабачки з іншими інгредієнтами.
Залиште кабачки маринуватися при кімнатній температурі на одну годину.
Кабачки розкласти по банках, після чого підготуйте посуд для пастеризації заготовки.
Баночки з заготівлею поставте в каструлю з водою і пастеризують протягом півгодини після закипання води.
Закупорьте банки кришками і приберіть їх остигати догори дном. Після цього заберіть заготовку на зберігання в темне прохолодне місце.
Гарнір з кабачків Гострий салат з кабачків на зиму Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Мариновані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму