Мариновані лисички без оцту – незвичайна і проста в приготуванні закуска. Незвичайність даної заготовки в тому, що відварні лисички укладаються в банку шарами, кожен шар присипається невеликою кількістю солі. Мариновані гриби – це завжди актуальна закуска для всієї родини!
Інгредієнти: на 1 л.
- Лисички свіжі – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль – 40 гр.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати мариновані лисички без оцту? Гриби слід очистити від сміття і промити холодною водою.
Після цього поміщаємо лисички в каструлю, заливаємо їх водою. Каструлю з вмістом ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Далі в каструлю до грибів відправляємо кроповий парасольку, чорний перець, лавровий лист, сіль (1 ст. л.) і гвоздику. Всі інгредієнти перемішуємо, варимо лисички з моменту закипання протягом 20 хвилин.
Готові лисички дістаньте з води за допомогою шумівки. На дно стерилізованою банки викладаємо залишився парасольку кропу, очищені зубчики часнику. Гриби кладемо в ємність наступним чином: шар відварених лисичок, потім пару щіпок солі, знову шар лисичок, потім сіль і т. д.
В самому кінці в банку з лисичками необхідно залити маринад, в якому гриби раніше варилися.
Банку щільно закриваємо кришкою. Тривале зберігання заготовки можливо тільки в прохолодному місці. Мариновані лисички без оцту готові!
Гриби на зиму Лисички на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані лисички на зиму