При маринуванні лисичок без стерилізації гриби, як володіють тонкою структурою, добре збережуть свою форму і хрусткий смак. Для заготівлі візьміть невеликі баночки і виберіть молоді та міцні грибочки.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Лисички свіжі – 1 кг
- Вода – 800 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Гвоздика – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Перець запашний – 4 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Оцет столовий 9% – 80 мл
Процес приготування:
Готувати мариновані лисички без стерилізації просто! Ретельно очистіть їх від сміття та піску, потім замочити на 15 хвилин у холодній воді і після цього добре промийте.
В каструлі закип’ятіть 2 літри води і в окріп перекладіть підготовлені лисички. Поваріть їх протягом 10 хвилин, не більше, на середньому вогні. Пінку з поверхні відвару зніміть.
Потім весь відвар злийте і залийте їх окропом в обсязі 800 мл.
Покладіть до грибів вказане в рецепті кількість солі, цукру і всі перераховані спеції, крім оцту. Поваріть лисички в маринаді протягом 10 хвилин.
До кінця варіння налийте в маринад оцет і покладіть нарізаний на пластинки часник. Поваріть гриби ще 2-3 хвилини вимкніть вогонь.
Лисички розкладіть у заздалегідь простерилізовану баночки. Залийте гарячим маринадом гриби і баночки герметично закупорьте.
Банки переверніть на кришки, накрийте махровим рушником і після охолодження перенесіть на зберігання.
Мариновані лисички можете подавати до столу зі свіжим цибулею та олією.
Вдалих заготовок!
Гриби на зиму Мариновані лисички з оцтом Мариновані лисички на зиму Як готувати лисички - рецепти