Замаринувати лисички на зиму нескладно. Ці гриби не треба чистити, вони не червиві і не вимагають додаткової обробки. Лисички, замариновані за даним рецептом, будуть мати ніжний і хрусткий смак і добре збережуть свою форму в маринаді.
Інгредієнти: на 2 л.
- Лисички варені – 2 л
- Вода – 1 л.
- Сіль – 60 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Лавровий лист – 3 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих лисичок на зиму. Лисички ретельно переберіть і видаліть корінці.
Потім гриби промийте під проточною водою, ретельно вимиваючи бруд під капелюшками.
Підготовлені лисички перекладіть в каструлю з киплячою водою. Воду не соліть. Варіть лисички протягом 10 хвилин від початку кипіння, знімаючи всю пінку з поверхні. Відварені лисички відкиньте на друшляк або вийміть з відвару ситечком і відміряйте потрібну кількість згідно з рецептом.
В іншій каструлі зваріть маринад із вказаного в рецепті кількості води, солі, цукру, оцту і спецій. Перекладіть в маринад відварені лисички і варіть їх на невеликому вогні протягом 1 години. Не забувайте їх перемішувати.
Поки лисички варяться в маринаді, будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки. Мариновані лисички розкладіть по банках, укладаючи їх досить щільно. Потім залийте гриби маринадом.
Баночки закатаю, переверніть на кришки і остудіть під «шубою», хоча накривати не обов’язково. Перенесіть мариновані лисички на зберігання в темне і прохолодне місце.
Вдалих заготовок!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані лисички з оцтом