Маслюки є дуже поширеними грибами. Але не дивлячись на простоту їх приготування, за смаком вони не поступаються білим грибам. Замаринувати гриби на зиму можна без стерилізації, додавши необхідну кількість оцту і спецій.
Інгредієнти: на 1 л.
- Маслюки варені – 1 кг
- Оцет рисовий – 50 мл
- Вода – 400 мл
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Рецепт маринованих маслюків без стерилізації простий у приготуванні! Викладіть В каструлю варені маслюки, залийте водою, додайте цукор і сіль, доведіть до кипіння і продовжуйте варити 10 хвилин.
Потім додайте оцет, лаврове листя і перець горошком, кип’ятіть гриби 5-7 хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню, вийміть лаврове листя.
Банки для закаток помийте і стерилізуйте над окропом. Кришки залийте окропом і потримати їх кілька хвилин. Розкладіть маслюки по банкам і загорніть їх кришками.
Баночки з маринованими грибами переверніть догори дном, укутайте їх в ковдру до повного охолодження. Маслюки за таким рецептом відмінно зберігаються в погребі до 10 місяців. Подавайте мариновані гриби до столу з ріпчастою цибулею і зеленню.
Приємного апетиту!
Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Мариновані маслюки з оцтом Маслюки на зиму Як приготувати маслюки - рецепти