За цим рецептом можна приготувати маслюки, які можна вживати в їжу вже через добу. Навіть за такий короткий час вони встигнуть добре промаринуватися, стануть хрусткими і пікантними. Але потрібно пам’ятати, що зберігатися такі гриби довго не можуть. Максимум – це п’ять місяців в холодильнику.
Інгредієнти: на 2 л.
- Маслюки свіжі – 2 кг
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль велика – 3 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Часник 7 зуб.
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновані маслюки, щоб відразу є. Маслюки перебираємо, зачищаємо ніжки від забруднень, зрізаємо ділянки з дефектами. Шкірку з капелюшків знімаємо.
гриби Промиваємо кілька разів проточною водою, щоб видалити всі забруднення і дрібне сміття. При необхідності маслюки можна замочити на кілька годин у воді – так забруднення відійдуть від плодових тіл і спливуть на поверхню.
Підготовлені чисті гриби нарізаємо і кладемо в каструлю. Заливаємо одним літром води і додаємо дві столові ложки солі.
Доводимо грибну суміш до кипіння і варимо протягом двадцяти п’яти хвилин, підтримуючи повільне кип’ятіння. Пінку, яка буде утворюватися на поверхні, знімаємо шумівкою.
Після закінчення зазначеного часу маслюки відкидаємо на друшляк і даємо повністю стекти відвару. Грибам даємо охолонути.
В окрему каструлю вливаємо один літр води, додаємо цукровий пісок і залишок солі, кладемо чорний перець і лавровий лист.
Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Після закипання викладаємо в маринад остиглі маслюки, перемішуємо і даємо прокипіти ще п’ятнадцять хвилин.
В кінці варіння додаємо до грибів оцтову есенцію і подрібнені зубки часнику.
Банки моєму содовим розчином і ошпарюємо окропом. Так само чинимо і з кришками. Даємо банкам і кришок повністю обсохнути.
В підготовлені банки розкладаємо гриби разом з маринадом і закручуємо кришками.
Заготівлях даємо повністю охолонути, після чого прибираємо їх у холодильник. Після закінчення доби гриби будуть готові до вживання.
Приємного апетиту!
Мариновані маслюки Як приготувати маслюки - рецепти