Що може бути краще в грибний сезон, ніж смачний обід з грибами? Смажені маслюки з цибулею стануть відмінним доповненням до будь-якої страви, вони прикрасять стіл і різноманітять ваш раціон. Обов’язково спробуйте, адже цей рецепт нікого не залишає байдужим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Маслюки свіжі – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Масло олію – 50 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Рецепт смажених маслюків з цибулею простий у приготуванні! Маслюки перебрати, ретельно промити під холодною водою. Відварити гриби в підсоленій воді (близько 20 хвилин). Потім злити з грибів воду, дати їм охолонути, нарізати великі маслюки невеликими шматочками.

Цибулю очистити, дрібно нарізати. На рослинній олії обсмажити цибулю до прозорості.

До цибулі додати маслюки і обсмажити їх до випаровування рідини (близько 15 хвилин). Додати в гриби вершкове масло, мелений чорний перець, товчені волоські горіхи, сіль і дрібно порізану зелень кропу за бажанням. Гасити маслюки з цибулею на повільному вогні під кришкою близько 10 хвилин.

Смажені маслюки з цибулею – відмінне додаток до пюре. Обов’язково спробуйте!

Маслюки, смажені з цибулею Смажені маслюки Як приготувати маслюки - рецепти