Це саме той смак маринованих огірків, знайомий вам з дитинства, якщо воно протікало в СРСР. Огірки виходять кисло-солодкими, хрусткими. В маринад додають сіль з цукром, лавровий лист і оцет.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 7 гілок
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 6 – 7 бутонів
  • Лавровий лист – 12 шт.
  • Вода – 1,1 л
  • Цукор-пісок – 3,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 110 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування маринованих огірків по-болгарськи? Підготувати необхідну кількість продуктів виходячи з того, буде готуватися звичайна або подвійна порція огірків.

Огірки вимити, залити холодною водою на 2-3 години, щоб вода покрила плоди.

Банки вимити з содою, простерилізувати на пару, в духовці або мультиварці. Кришки прокип’ятити близько 5 хв., обсушити.

У огірків обрізати кінчики. Зелень помити. Цибулю почистити і порізати кружальцями.

В банки на дно покласти лавровий лист (залишити 6 шт. для маринаду). Туди ж покласти горошини перцю і петрушку. Огірки поставити вертикально в банки першим шаром впритул один до одного. На цей шар огірків викласти кільця цибулі. Заповнити банку огірками у вертикальному положенні до кінця.

Для маринаду влити в каструлю воду, додати в неї сіль, цукор, 6 шт. лаврового листа. Довести маринад до кипіння і варити ще 3 хв

в окріп Влити оцет, дочекатися повторного закипання, а потім прибрати з плити. Виловити з маринаду лавровий лист і залити рідину в банки до огірків. Прикрити банки кришками.

У велику каструлю постелити на дно серветку і влити гарячу воду. Поставити банку в каструлю, зняти кришку і долити розсолу до країв банки. Довести воду в каструлі до кипіння. Накрити банку кришкою. Стерилізувати 3-літрову банку протягом півгодини.

Далі дістати щипцями банку з води. Від початку стерилізації і до моменту закочування кришку з банки не знімати. Закатати заготовку.

Перевернути банку догори дном на рушник і накрити її зверху іншим рушником. Залишити в такому вигляді на 1 годину, потім прибрати рушник. Дати заготівлі охолонути.

На наступний день банки можна перевернути і залишити так на 5 днів. Далі їх можна прибрати в комору або льох.

Приємного апетиту!

Огірки без часнику на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки з петрушкою на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Солодко-солоні огірки на зиму