Мариновані огірки є прекрасним варіантом закуски, а також доповненням до гарячих страв. У цьому рецепті ми пропонуємо використовувати замість оцту, традиційного консерванту, лимонну кислоту. Вийде нітрохи не гірше. Вибираючи огірки для маринування, варто віддавати перевагу овочам невеликого розміру.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Вода – 1 л
  • Лимонна кислота (на 1 л банку) – 0.33 ч. л.
  • Огірки – 0.5 кг
  • Кріп – 3 гілки
  • Сіль – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування огірків на зиму без цукру? Ретельно вимийте огірки, потім залийте їх чистою холодною водою і залиште на пару годин.

Зливаємо воду і позбавляємося від огіркових хвостиків з обох сторін.

Пастеризують банки: помийте, сполосніть, потім потримайте кілька хвилин над парою або в духовій шафі. Вимитий кріп викладаємо на дно пастеризованной банки.

Щільно укладаємо поверх кропу огірки.

Потім банку заливаємо киплячу воду, залишаємо на п’ятнадцять хвилин і зливаємо її.

Знову заливаємо огірки киплячою водою і також залишаємо на п’ятнадцять хвилин.

Зливаємо воду в окрему каструлю, додаємо в неї сіль. Через хвилин вливаємо цей розсіл в банку з огірками, додавши до них лимонну кислоту.

Закочує банки, перевертаємо їх і залишаємо в спокої на добу. Після цього нашу заготовку можна перенести в льох.

Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки на 1.5 літрову банку на зиму Огірки на зиму без цукру Огірки під залізну кришку на зиму