Які тільки заготовки з огірків не роблять на зиму. Приміром, мариновані огірки шматочками – відмінний варіант закуски для будь-якого святкового застілля. Огірочки виходять хрусткими і ароматними. Така маринована закуска сподобається всім.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Часник – 1 головка
- Перець чорний мелений – 0.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 75 мл
Процес приготування:
Готувати мариновані огірки шматочками легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для маринованих огірочків.
Огірки ретельно помийте, обріжте кінчики і наріжте уздовж на чотири частини.
Нарізані огірки викладіть в глибоку ємність.
Часник очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте гострим ножем.
Подрібнений часник відправте до огірків.
Приготуйте заправку для маринованих огірків. У невеликій ємності з’єднайте цукровий пісок, велику сіль, чорний мелений перець, столовий оцет і рослинне масло. Ретельно перемішайте. Заправку вилийте в ємність з огірками і часником. Добре перемішайте і залиште настоюватися на 3 години.
Банки ретельно вимийте з миючим засобом або з харчовою содою. Стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані. Після закінчення трьох годин, розкладіть огірки по стерильним банкам.
Рівномірно розподіліть по банкам утворився сік. Накрийте кришками, попередньо обдавши їх окропом. Поставте банки стерилізувати протягом 10 хвилин після закипання води.
Щільно закрутіть кришку. Банки переверніть догори дном і накрийте ковдрою. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім приберіть банки з маринованими огірками в прохолодне місце для довгострокового зберігання. Огірочки виходять гострими і дуже смачними.
Приємного апетиту!
Закручування огірків на зиму Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки з часником на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму