Огірки по-корейськи на зиму з приправою чим-чим – по-справжньому пряний, пікантний рецепт закаток. Проте він сподобається не тільки любителям гострого, в помірних кількостях ця закуска відмінно поєднується з м’ясом або рибою так, що гостроти навіть не відчувається.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Морква – 600 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Приправа чим-чим – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати огірки по-корейськи на зиму з приправою чим-чим? Огірки помити, замочити в холодній воді на кілька годин.

У огірків відрізати кінчики, нарізати на великі шматочки.

Морква помити, очистити, натерти на спеціальній тертці для корейської моркви.

Часник почистити, нарізати пластинками, за бажанням додати нарізаний червоний перець. Всі інгредієнти змішати в глибокій мисці.

Зробити заправку для салату: змішати в окремій ємності цукор, оцет, рослинне масло, сіль і приправу чим-чим.

Залити заправкою овочі, ретельно все перемішати.

В стерилізовані банки щільно викласти огірки по-корейськи. Банки закатати. Зберігати в темному і прохолодному місці.

Огірки по-корейськи на зиму з приправою чим-чим готові!

Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки на зиму Салат з моркви на зиму Салат з огірків з часником на зиму Салати без цибулі на зиму Салати на зиму Салати у власному соку на зиму