Закочені огірки скибочками хороші тим, що відразу з банки вони готові до подачі на стіл, їх не потрібно нарізати. До того ж вони добре просочуються спеціями і виходять дуже насиченими за смаком.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Огірки – 4 кг
- Часник – 2 гр.
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Масло соняшникове – 0,5 склянки
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані огірки скибочками легко! Огірки ретельно промийте проточною водою. Із зазначеної кількості овочів вийде дев’ять 700-грамових банок.
огірки Наріжте скибочками, посипте їх сіллю, цукром, спеціями, додайте подрібнений часник, влийте соняшникову олію і оцет. Перемішайте огірки, щоб вони рівномірно вкрилися спеціями. Залиште їх маринуватися на 2 години, періодично перемішуйте.
Банки і кришки стерилізуйте. Розкладіть огірки в банки, залийте їх утворився розсолом.
Прикрийте банки кришками, стерилізують банки з огірками в окропі по 7-10 хвилин. Після загорніть кришки і залиште закачування остигати при кімнатній температурі. Зберігайте мариновані огірки в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки на 2 літрову банку на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму