Закочені огірки скибочками хороші тим, що відразу з банки вони готові до подачі на стіл, їх не потрібно нарізати. До того ж вони добре просочуються спеціями і виходять дуже насиченими за смаком.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Огірки – 4 кг
  • Часник – 2 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Масло соняшникове – 0,5 склянки
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати мариновані огірки скибочками легко! Огірки ретельно промийте проточною водою. Із зазначеної кількості овочів вийде дев’ять 700-грамових банок.

огірки Наріжте скибочками, посипте їх сіллю, цукром, спеціями, додайте подрібнений часник, влийте соняшникову олію і оцет. Перемішайте огірки, щоб вони рівномірно вкрилися спеціями. Залиште їх маринуватися на 2 години, періодично перемішуйте.

Банки і кришки стерилізуйте. Розкладіть огірки в банки, залийте їх утворився розсолом.

Прикрийте банки кришками, стерилізують банки з огірками в окропі по 7-10 хвилин. Після загорніть кришки і залиште закачування остигати при кімнатній температурі. Зберігайте мариновані огірки в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки на 2 літрову банку на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму