у скарбничці кожної господині є свої перевірені рецепти маринованих огірків в 1.5 літрових банках. Але не бійтеся пробувати нові, адже завжди можна знайти рецепт краще і зробити його традиційним для сім’ї. Перед вами рецепт смачних і хрустких огірочків.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 800 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Для маринаду: –
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 3.5 ст. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Щоб приготувати мариновані огірки в 1.5 літрових банках, свіжі огірки добре промиваємо і заливаємо чистою водою, залишаючи в такому вигляді на 2 години. Овочі повинні насититися вологою.
Чисті банки стерилізуйте протягом 10 хвилин. Кришки необхідно прокип’ятити у воді близько 5 хвилин.
Далі необхідно підготувати інші інгредієнти. Парасольки кропу і лаврове листя залийте окропом і через 3 хвилини злийте рідину.
Болгарський перець промийте, видаліть внутрішні насіння і розрізати навпіл або на 4 частини.
Зубчики часнику очищаємо і промиваємо водою.
На дно стерилізованих банок укладаємо по 2 парасольки кропу, 2 лаврових листки і по 5 горошин чорного перцю.
Потім відправляємо в банки нарізаний болгарський перець і часник.
З огірків зливаємо воду, з двох сторін обрізаємо кінчики і укладаємо овочі в банки. Спочатку викладаємо огірки вертикально, зверху робимо пару рядів горизонтальними. Поверх огірків можна покласти один парасольку кропу.
Далі заливаємо банки з вмістом окропом. Прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин. Після цього рідину необхідно злити.
Повторюємо процедуру – знову заливаємо овочі окропом на 10 хвилин.
Приготуємо маринад. У каструлю набираємо воду і після закипання додаємо до неї цукровий пісок і сіль. Розмішуємо і даємо знову закипіти.
З банок зливаємо воду і заливаємо в них готовий маринад.
Додаємо необхідну кількість оцту, закриваємо кришками і закатуємо.
Банки з огірками перевертаємо горлом донизу, прикриваємо теплими речами і даємо повністю охолонути. Після охолодження поміщаємо огірки на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Закручування огірків на зиму Консервовані огірки в 1,5 літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без оцту в 1.5 літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом в 1.5 літрових банках на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму