Огірки, маринованн2матном соку, виходять ніжними на смак і приємно похрускують. Томатний сік використовується не покупної, а готується самостійно.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Томатний сік або Томатна паста – 1 л
- Часник – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих огірків в томатному соку. Вимити помідори, зрізати щільну білу частину. Зняти шкірку з плодів, попередньо обдавши їх окропом і потримавши в ньому близько 1 хв. Сік можна готувати в соковижималці, потерти томати на тертці, прокрутити в м’ясорубці або подрібнити блендером. Вийшло пюре зварити до готовності (показник – відсутність піни). Якщо потрібно, перетерти через сито або видавити через марлю, щоб позбутися від насіння.
Огірки середнього розміру замочити на кілька годин у крижаній воді.
Потім огірки ще раз добре вимити, відрізати кінчики.
Плоди скласти в простерилізовані банки, залишити місце для соку.
Залити огірки киплячим томатним соком. Банки накрити кришками, залишити на 20 хв, а потім сік злити назад в каструлю. Додати сіль і цукор, чорний перець, сушений часник. Оцет можна додати в маринад або потім вже в саму банку.
Залити огірки получившимся маринадом, закатати і перевернути під теплою ковдрою, дати поступово охолонути до кімнатної температури.
Переставити заготовки в льох або холодильник.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки в літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом в 2 літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки в томатному соку на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки в 3-літрових банках на зиму