Для маринування огірків есенції потрібно у кілька разів менше, ніж оцту. В рецепті наведена розкладка на 1 л маринаду, якого вистачить на 2 літрові банки огірків.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Гвоздика – 2 – 3 бутона
- Перець чорний горошок – за смаком
- Кінза – за смаком
- Листя хрону – за смаком
- Часник – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Готувати мариновані огірки з есенцією легко! Банки вимити в содовому розчині разом з кришками, обполоснути.
Викласти на дно нарізану зелень кінзи з кропом, пару зубчиків часнику.
Огірки попередньо ретельно вимити, відрізати у них попки. Щільно укласти огірки по банкам до половини, знову перекласти зеленню. Доповісти огірки до самого верху банки.
Воду закип’ятити, залити нею плоди в банках.
Почекати близько 12 хв., після чого вилити воду в каструлю.
Знову закип’ятити другу воду в чайнику, залити огірки на 12 хв. і злити воду в раковину.
Воду, яку після першої заливки вилити в каструлю, довести до кипіння разом з сіллю, цукром, горошинами перцю, бутонами гвоздики.
В банки влити по 1 ч. л. оцтової есенції.
Залити огірки киплячим маринадом, намагаючись при цьому, щоб у кожну банку потрапила частина прянощів.
Закатати банки простерилизованными кришками.
Перевернути заготовки догори дном, прибрати під тепле стару ковдру і дати їм дійти до кімнатної температури.
Огірки виходять солодко-кислими і хрусткими. Прибрати банки з плодами в комору, зберігати їх там можна до 1 року.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки з оцтом на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки з гвоздикою на зиму Огірки з кропом на зиму