Для маринування огірків есенції потрібно у кілька разів менше, ніж оцту. В рецепті наведена розкладка на 1 л маринаду, якого вистачить на 2 літрові банки огірків.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Гвоздика – 2 – 3 бутона
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Кінза – за смаком
  • Листя хрону – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Готувати мариновані огірки з есенцією легко! Банки вимити в содовому розчині разом з кришками, обполоснути.

Викласти на дно нарізану зелень кінзи з кропом, пару зубчиків часнику.

Огірки попередньо ретельно вимити, відрізати у них попки. Щільно укласти огірки по банкам до половини, знову перекласти зеленню. Доповісти огірки до самого верху банки.

Воду закип’ятити, залити нею плоди в банках.

Почекати близько 12 хв., після чого вилити воду в каструлю.

Знову закип’ятити другу воду в чайнику, залити огірки на 12 хв. і злити воду в раковину.

Воду, яку після першої заливки вилити в каструлю, довести до кипіння разом з сіллю, цукром, горошинами перцю, бутонами гвоздики.

В банки влити по 1 ч. л. оцтової есенції.

Залити огірки киплячим маринадом, намагаючись при цьому, щоб у кожну банку потрапила частина прянощів.

Закатати банки простерилизованными кришками.

Перевернути заготовки догори дном, прибрати під тепле стару ковдру і дати їм дійти до кімнатної температури.

Огірки виходять солодко-кислими і хрусткими. Прибрати банки з плодами в комору, зберігати їх там можна до 1 року.

Приємного апетиту!

Консервовані огірки з оцтом на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки з гвоздикою на зиму Огірки з кропом на зиму