Солоні огірки, замариновані з французькою гірчицею, виходять в міру пікантними і оригінальними за смаком. Хрустка закуска стане улюбленою за вашим сімейним столом.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки (середні) – 1 кг
- Гірчиця французька – 3 ч. л.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Листя вишні – 6 шт.
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані огірки з французькою гірчицею легко! Огірки заливаємо холодною водою на 2 години.
Підготуємо інші інгредієнти.
Промиємо парасольки кропу, листя вишні.
Огірки ретельно промиваємо і укладаємо в банки. До них кладемо парасольки кропу, листя вишні.
Готуємо маринад. Для цього змішуємо воду з сіллю і цукром.
Доводимо до кипіння. Додаємо оцет і знімаємо з вогню.
Заливаємо банки киплячим маринадом.
В кожну банку викладаємо по одній ложці французької гірчиці.
Заповнені банки ставимо у велику каструлю з водою, на дно якої встелене рушником.
Доводимо до кипіння і стерилізуємо таким чином ще 10 хвилин. Потім можна закочувати. Готово!
Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки без часнику на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму