Солоні огірки, замариновані з французькою гірчицею, виходять в міру пікантними і оригінальними за смаком. Хрустка закуска стане улюбленою за вашим сімейним столом.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки (середні) – 1 кг
  • Гірчиця французька – 3 ч. л.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Листя вишні – 6 шт.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати мариновані огірки з французькою гірчицею легко! Огірки заливаємо холодною водою на 2 години.

Підготуємо інші інгредієнти.

Промиємо парасольки кропу, листя вишні.

Огірки ретельно промиваємо і укладаємо в банки. До них кладемо парасольки кропу, листя вишні.

Готуємо маринад. Для цього змішуємо воду з сіллю і цукром.

Доводимо до кипіння. Додаємо оцет і знімаємо з вогню.

Заливаємо банки киплячим маринадом.

В кожну банку викладаємо по одній ложці французької гірчиці.

Заповнені банки ставимо у велику каструлю з водою, на дно якої встелене рушником.

Доводимо до кипіння і стерилізуємо таким чином ще 10 хвилин. Потім можна закочувати. Готово!

Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки без часнику на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму