Це рецепт маринування огірків з кетчупом чилі для тих господинь, які не люблять займатися стерилізацією заготовок або не мають можливості це зробити. Маринуємо огірки методом потрійної заливки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 800 гр.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Кетчуп чилі – 300 мл
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 20 мл

Процес приготування:

Як почати готувати огірки з кетчупом чилі без стерилізації? Огірки на 2 години залийте крижаною водою. За цей час помийте баночки для заготівлі і стерилізуйте їх у мікрохвильовці. Кришки закаточні прокип’ятіть в окремій каструльці. В кожну баночку розкладіть зазначені в рецепті спеції. Замочені огірки добре промийте, видаліть у них кінчики. Компактно розкладіть огірки в підготовлені баночки. Зверху можете розмістити шматочки огірків. Закип’ятіть в чайнику чисту воду, залийте нею огірки.1

Баночки прикрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.

Після закінчення цього часу воду з баночок злийте через спеціальну кришку і повторно залийте окропом на 15 хвилин.

Після другої заливки воду з баночок злийте, відразу визначаючи її обсяг з допомогою мірної склянки. Цю гарячу воду переливайте в окрему каструлю. Насипте в воду розраховане на 1 літр маринаду кількість солі, цукру і кетчупу чилі, добре все перемішайте і маринад закип’ятити.

Приготовленим маринадом залийте огірки в баночках, герметично закупорьте і переверніть на кришки. Баночки накрийте теплим покривалом на 10-12 годин, а потім перенесіть в місце зберігання.

Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!

Закручування огірків на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огурци з оцтом на зиму Огірки з кропом на зиму