В даному рецепті вам пропонується замаринувати огірки з гірчицею, порізавши їх на великі шматочки. Гірчицю додамо в насінні, але можна використовувати і гірчичний порошок, адже вона є природним консервантом і надає особливий смак маринованими огірочками. Банки стерилізувати не треба. З спецій додаємо в ці огірки тільки чорний мелений перець і готуємо з рослинним маслом.
Інгредієнти: на 8 арк.
- Огірки – 4 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – 0.5 склянки
- Гірчиця французька – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані огірки з гірчицею легко! Огірки для консервування за даним рецептом добре промийте холодною водою, видалити кінчики і розріжте їх на поздовжні шматочки, а потім на половинки. Покладіть нарізані огірочки в окремий посуд і на 2 години залийте дуже холодною водою.
Потім воду злийте і додайте до огірків сіль, цукор, оцет, гірчицю, чорний перець і масло у вказаній в рецепті кількості. Огірки з цими добавками добре перемішайте і залиште на 6 годин, щоб вони замариновались.
Після закінчення цього часу замариновані шматочки огірків компактно розкладіть в 2 чисті 1,5 літрові баночки або одну 3-літрову банку. У банки перелийте весь маринад, заповнюючи їх до самого верху.
Баночки з огірками стерилізуйте (стерилізувати за загальними правилами) протягом 15 хвилин від початку кипіння води. Кришки прокип’ятіть і герметично загорніть огірки. Ці огірки можете закрити і подвійними капроновими кришками, тільки зберігати їх потрібно в холодильнику. Баночки охолодіть і перенесіть в місце зберігання. Мариновані огірки з гірчицею можна буде вже через 2-3 тижні.
Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки з оцтом в 1.5 літрових банках на зиму Мариновані огірки на 3-х літрову банку на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки холодним способом у 3-х літрових банках на зиму шматочками Огірки на зиму