Цей чудовий рецепт заготівлі огірків на зиму, який легко замінить вам традиційні рецепти. Смачні і соковиті огірочки, які апетитно хрумтять під час їжі – відмінна закуска, яка вийде у вас з першого разу.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Гірчиця французька 1 ч. л.
  • Лимон – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Часник – 4 зуб.
  • Парасольки кропу – 2 – 3 шт.
  • Вода – 1 л
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 40 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати мариновані огірки з лимоном. Огірочки ретельно вимийте, обріжте попки і відправте їх у крижану чисту воду години на три.

стерилізуйте Банки і прокип’ятіть кришки. Викладіть огірки в банки, додайте очищений промитий часник і кріп. Також не забудьте про лимонні дольки. Залийте банки окропом.

Банки накрийте стерильними кришками, не закочуйте.

Прикривши рушником, залиште банки хвилин на 20 в кімнаті.

Злийте воду з банок в чисту каструлю і додайте ще 100 мл кип’яченої води.

Потім приготуйте маринад з сіллю і цукром.

Поки готується маринад, додайте в банки з огірками гірчицю.

Потім вкладіть у кожну банку по три горошинки чорного перцю.


У киплячий маринад додайте лимонну кислоту. Огірочки в банках залийте маринадом і закатайте, після чого переверніть їх догори дном і залиште остигати.

Засолювання огірків з лимонною кислотою на зиму Мариновані огірки з лимонною кислотою на зиму Огірки без оцту з лимонною кислотою на зиму Огірки без оцту на зиму Огірки з лимоном на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки під залізну кришку на зиму