Мариновані опеньки можна не влаштовувати, а закривати капроновими кришками. У такому разі спрощує життя і те, що цю заготовку немає потреби стерилізувати. Зберігаються такі опеньки в холодильнику або підвалі, в якому постійна холодна температура, а також темно і сухо.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Опеньки свіжі – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода (для маринаду) – 1 л
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – за смаком
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Рецепт маринованих опеньків без загортання простий у приготуванні! Почистити і помити зібраний урожай опеньків, великі екземпляри порізати навпіл. Скласти гриби в глибоку каструлю, залити окропом. Встановити каструлю з опеньками на середній вогонь і варити 10 хв. Гриби уварятся приблизно в три рази.

Злити воду, а опеньки знову залити чистою гарячою водою, знову довести до кипіння і варити 10 хв. Відкинути опеньки на друшляк і промити холодною водою.

В третій раз залити гриби знову гарячою водою, варити близько 10 хв. Коли опеньки готові до маринування, вони осядуть на дно. Відкинути гриби на друшляк, промити водою.

Знову залити гриби водою, додати цукровий пісок, сіль, лавровий лист, перець. Не забувати помішувати.

В кінці приготування додати нарізаний часник.

У гарячому вигляді розкласти гриби по простерилизованным банкам.

Закип’ятити в каструлі рослинну олію, залити в кожну банку з грибами.

Закупорити банки капроновими прокип’яченими кришками і дати охолонути. Унести зміни в підвал або льох, можна поставити в холодильник.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані опеньки Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти