Ароматні мариновані підберезники з оцтом на літрову банку можна швидко і легко заготовити на зиму. Хрустка закуска доповнить ваш сімейний стіл. Гриби можна подавати як самостійне блюдо, так і додавати в салати.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Підберезники свіжі – 0,7 кг
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати маринованих підберезників з оцтом на літрову банку, перебираємо і ретельно промиваємо гриби. В окремій каструлі нагріваємо воду з сіллю, цукром і іншими спеціями.

Доводимо до кипіння і викладаємо підготовлені підберезники. Закриваємо кришкою і варимо на повільному вогні 15-20 хвилин.

Після додаємо оцет, розмішуємо і знімаємо з плити.

Стерилізуємо банку і кришку.

Гарячі гриби в маринаді переливаємо в банку і закатуємо. Перевертаємо, закутуємо в рушник і даємо охолонути.

Остиглу банку з грибами переносимо на зберігання в прохолодне місце. Мариновані підберезники готові!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Підберезники і підосичники на зиму Підберезники на зиму