Ароматні мариновані підберезники з оцтом на літрову банку можна швидко і легко заготовити на зиму. Хрустка закуска доповнить ваш сімейний стіл. Гриби можна подавати як самостійне блюдо, так і додавати в салати.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Підберезники свіжі – 0,7 кг
- Вода – 2 склянки
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати маринованих підберезників з оцтом на літрову банку, перебираємо і ретельно промиваємо гриби. В окремій каструлі нагріваємо воду з сіллю, цукром і іншими спеціями.
Доводимо до кипіння і викладаємо підготовлені підберезники. Закриваємо кришкою і варимо на повільному вогні 15-20 хвилин.
Після додаємо оцет, розмішуємо і знімаємо з плити.
Стерилізуємо банку і кришку.
Гарячі гриби в маринаді переливаємо в банку і закатуємо. Перевертаємо, закутуємо в рушник і даємо охолонути.
Остиглу банку з грибами переносимо на зберігання в прохолодне місце. Мариновані підберезники готові!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Підберезники і підосичники на зиму Підберезники на зиму