Підосичники і підберезники люблять господині за їх неперевершену соковитість і чудовий аромат у готових стравах. Мариновані підосичники і підберезники стануть справжньою прикрасою вашого столу. Гості та домочадці просто не зможуть від них відірватися!
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Підосичники свіжі – 1 кг
- Підберезники свіжі – 1 кг
- Вода – 1 л
- Часник – 10 зуб.
- Перець духмяний горошок – 8 шт.
- Гвоздика – 4 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ч. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані підосичники і підберезники легко! Підберезники і підосичники перебрати і очистити. Великі гриби порізати на дрібні шматочки. Закип’ятити воду в каструлі, всипати туди гриби.
Варити гриби 10 хвилин, періодично знімаючи з них утворилася пінку. Потім воду з красноголовців і підберезників злити.
В цей час для маринаду в каструлю влити літр води.
Всипати у воду сіль і цукор, варити до повного розчинення цукру.
Часник очистити, нарізати дрібними шматочками. Відправити часник маринад, туди ж додати перець запашний горошком, сушену гвоздику, лавровий лист. Варити 5 хвилин.
Всипати в каструлю підосичники і підберезники.
Варити гриби 20 хвилин. Влити в каструлю оцет, все ретельно перемішати. Потім зняти каструлю з вогню.
Банки і кришки для закачування стерилізувати. Розкласти гриби по банкам, влити маринад.
Закатати банки з маринованими подосиновиками і підберезники.
Банки перевернути догори дном. Укутати ковдрою.
Дати грибів повністю охолонути близько доби. Потім переставити підосичники і підберезники на зберігання в темне і прохолодне місце. Це дуже смачно!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники Мариновані підберезники і підосичники Як приготувати підберезники - рецепти Як приготувати підосичники - рецепти