Щоб було простіше відміряти необхідні інгредієнти, даний рецепт маринованих красноголовців з оцтом пропонуємо з розрахунком на літрову банку. В цій тарі зручно заготовлювати гриби, а також і зберігати їх після розтину. Довго таку кількість смачних красноголовців в холодильнику не застоїться. Якщо в наявності багато сировини, то кількість інгредієнтів для маринаду збільшуємо в відповідності з обсягом грибів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вода (для маринаду) – 1 л
- Підосичники свіжі – 700 гр.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 50 гр.
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих красноголовців з оцтом на літрову банку. Підосичники зачищаємо від залишків грибниці, вирізаємо дефектні ділянки, якщо вони є. Ретельно підготовлені гриби промиваємо в проточній воді, щоб позбутися повністю від забруднень. Промиті підосичники розрізаємо на невеликі частини для зручності при маринуванні і вживанні.
Нарізані підосичники кладемо в каструлю, заливаємо водою так, щоб їх покрити. Доводимо воду з грибами до кипіння і варимо орієнтовно двадцять – двадцять п’ять хвилин. Пінку з поверхні періодично знімаємо. Як тільки гриби осядуть на дно, варіння припиняємо. Підосичники відкидаємо на друшляк і даємо повністю стекти відвару.
Для приготування маринаду вказану кількість води наливаємо в каструлю і додаємо до неї парасольки кропу, лавровий лист, горошини чорного і запашного перцю, гвоздику, цукровий пісок і велику сіль. Доводимо маринад зі спеціями до кипіння і варимо хвилин десять, щоб розкрилися всі аромати.
З допомогою шумівки витягуємо з маринаду трави і спеції, а в рідину, що залишилася, занурюємо відварені підосичники. Продовжуємо варити гриби в маринаді ще десять хвилин. Обов’язково знімаємо пінку. Кипіння має бути повільне. Після закінчення зазначеного часу вливаємо оцет, перемішуємо, варимо дві хвилини і знімаємо гриби з плити.
Банку для маринованих красноголовців попередньо моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Аналогічно робимо і з кришкою. Гриби разом з маринадом перекладаємо в підготовлену стерильну банку, поверх наливаємо олію і закручуємо кришкою. Заготівлі даємо повністю охолонути і прибираємо її на зберігання в холодильник або льох.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Мариновані підосичники Підберезники і підосичники на зиму Підосичники на зиму