Що може бути краще маринованих овочів взимку, тільки свіжі овочі. Щоб зробити закачування максимально смачними і корисними для організму, відмовіться від оцту. По цьому рецепту ви зможете закатати дуже смачні мариновані помідори без використання оцту.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Як приготувати мариновані помідори без оцту? Помідори помийте під поточною водою і обсушіть їх.
Банки перед консервацією ретельно помийте і стерилізуйте. Щільно укладіть помідори в банки, всипте сіль, за бажанням можна додати улюблені спеції. Залийте банки холодною водою.
Візьміть велику каструлю, на дно покладіть в кілька разів складений рушник, поставте в каструлю банки з помідорами, прикрийте їх кришками. У каструлю влийте воду, щоб вона покривала 2/3 висоти банок. Поставте каструлю на вогонь, після закипання тримайте банки в киплячій воді 30 хвилин.
Після стерилізації дістаньте банки, загорніть їх кришками, переверніть догори дном і залиште в такому положенні остигати. Після приберіть їх в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори гарячим способом Помідори на 3 літрову банку на зиму