найпоширеніша заготівля на зиму – мариновані помідори цілком. Сам по собі це овоч, що володіє солодким смаком. Щоб зберегти природний смак помідорів або посилити його, потрібно додати в розсіл більше цукру і доповнити його такими спеціями, як гвоздика, запашний перець або гірчиця.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 0,6 кг
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Перець духмяний горошок – 2 – 3 шт.
- Цукор-пісок – 0,3 склянки
- Оцет столовий 9% – 30 мл
- Сіль – 0,3 ст. л.
- Вода – 0.5 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих помідор солодких? Банки для маринування помідорів помийте з використанням соди або іншого миючого засобу, потім стерилізуйте. Зубчики часнику очистіть від лушпиння. На дно банок покласти часник, лавровий лист і перець горошком.
Помідори вимийте і просушіть. Щільно укладіть помідори по банкам.
Закип’ятити воду в каструлі і залийте їй помідори. Прикрийте банки кришками і дайте їм прогрітися 10-15 хвилин.
Злийте воду назад в каструлю, додайте цукор, сіль і оцет. Доведіть маринад до кипіння і проваріть кілька хвилин, поки цукор і сіль повністю не розчиняться. Гарячим маринадом залийте помідори і закатайте кришки. Банки поставте догори дном і укутайте теплою ковдрою. Коли мариновані помідори повністю охолонуть, перенесіть загортання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори як в магазині Помідори без стерилізації на зиму Помідори з цукром на зиму Солодкі помідори без стерилізації Солодкі помідори з часником