З маринованих помідорів у власному соку у вас вийде смачна закуска з овочів і універсальний томатний соус для приготування інших страв. Для томатного соку підійдуть навіть трохи пом’яті помідори.
Інгредієнти: на 8 арк.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Вода – 4 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих помідор у власному соку? Помідори помийте і обсушіть. Приблизно 2 кілограми помідорів відберіть для приготування томатного соку.
Помідори для томатного соку розріжте на четвертинки і пропустіть їх через м’ясорубку.
Банки добре вимийте і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть.
На дно банок покласти зубчики часнику і перець горошком. Більш дрібні і щільними помідори укладіть в чисті банки.
Влийте в каструлю воду і закип’ятити її. Банки з помідорами залийте кип’яченою водою, прикрийте їх кришками. Залиште помідори в окропі на 10 хвилин.
Томатне пюре перекладіть в каструлю, поставте на середній вогонь і, помішуючи, доведіть масу до кипіння. У банки всипте цукор, сіль і влийте оцет. Коли томатний сік закипить, залийте ним помідори. Загорніть банки металевими кришками. Банки поставте догори дном і укутайте їх у теплу ковдру, залиште в такому положенні до повного охолодження. Мариновані помідори у власному соку готові і тепер в зимовий час ви зможете скуштувати смачних помідорів і томатного соку.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори в літрових банках Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори у власному соку з оцтом Солодкі мариновані помідори Томати, залиті окропом