Зараз маринування помідорів в бочці не популярно, але саме в ній помідори виходять зі знаменитим бочковим смаком. Для заготівлі бажано вибрати дубову бочку, так як екстракти дубової деревини надають неповторний аромат і смак. Помідори виберіть пружні і з товстою шкіркою. Зрілі і м’які томати втратять свою форму при засолюванні.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Помідори свіжі (з щільною шкіркою) – 6 – 7 кг
  • Сіль велика – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Часник – 3 головки
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Листя вишні – 15 шт.
  • Листя чорної смородини – 15 шт.

Процес приготування:

Готувати мариновані помідори в бочці просто! Спочатку підготуйте все необхідне для маринування помідорів в бочці. Обробіть бочку, помийте зелене листя і почистіть часник.

На дно підготовленої діжки помістіть парасольки кропу і розрізані на шматочки листя хрону.

Помідори добре помийте і наколіть зубочисткою у кількох місцях, щоб вони добре просочилися маринадом і шкірка не лопнула. Підготовлені помідори компактно укладіть в бочку шарами, перекладаючи кожен шар листям вишні, смородини і зубками часнику.

В окремому посуді приготуйте маринад для заливки помідорів. Налийте в посуд необхідну кількість холодної води (на зазначений обсяг бочки потрібно 3 літри води), насипте розраховане кількість солі, цукру та оцту, добре перемішати, щоб ці інгредієнти повністю розчинилися. Приготовленим маринадом залийте помідори в бочці.

Покрийте зверху помідори листям хрону. Помістіть на них плоску тарілку і поставте будь гніт. Бочку з помідорами потримайте добу при кімнатній температурі, а потім перенесіть в холодне місце. Через 10 днів помідори можете подавати до столу.

Їжте на здоров’я!

Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори як в магазині Помідори без стерилізації на зиму Помідори на зиму Помідори холодним способом Солодкі мариновані помідори Солоні помідори в бочці