Зараз маринування помідорів в бочці не популярно, але саме в ній помідори виходять зі знаменитим бочковим смаком. Для заготівлі бажано вибрати дубову бочку, так як екстракти дубової деревини надають неповторний аромат і смак. Помідори виберіть пружні і з товстою шкіркою. Зрілі і м’які томати втратять свою форму при засолюванні.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Помідори свіжі (з щільною шкіркою) – 6 – 7 кг
- Сіль велика – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Часник – 3 головки
- Листя хрону – 3 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Листя вишні – 15 шт.
- Листя чорної смородини – 15 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновані помідори в бочці просто! Спочатку підготуйте все необхідне для маринування помідорів в бочці. Обробіть бочку, помийте зелене листя і почистіть часник.
На дно підготовленої діжки помістіть парасольки кропу і розрізані на шматочки листя хрону.
Помідори добре помийте і наколіть зубочисткою у кількох місцях, щоб вони добре просочилися маринадом і шкірка не лопнула. Підготовлені помідори компактно укладіть в бочку шарами, перекладаючи кожен шар листям вишні, смородини і зубками часнику.
В окремому посуді приготуйте маринад для заливки помідорів. Налийте в посуд необхідну кількість холодної води (на зазначений обсяг бочки потрібно 3 літри води), насипте розраховане кількість солі, цукру та оцту, добре перемішати, щоб ці інгредієнти повністю розчинилися. Приготовленим маринадом залийте помідори в бочці.
Покрийте зверху помідори листям хрону. Помістіть на них плоску тарілку і поставте будь гніт. Бочку з помідорами потримайте добу при кімнатній температурі, а потім перенесіть в холодне місце. Через 10 днів помідори можете подавати до столу.
Їжте на здоров’я!
Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори як в магазині Помідори без стерилізації на зиму Помідори на зиму Помідори холодним способом Солодкі мариновані помідори Солоні помідори в бочці