Простий варіант домашньої консервації стане чудовою закускою з різних гарячих страв або самостійним холодним стравою. Зберігати її можна при кімнатній температурі, а замаринуются помідори швидко – вже через пару днів можна дегустувати.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Гірчиця порошок – 2 ч. л.
- Перець чилі – 2 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Перець духмяний горошок – 8 шт.
- Насіння кропу – 0.33 ч. л.
- Для розсолу: –
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновані помідори з гірчицею. Банки ретельно вимийте з содою і висушіть. Помідори відсортуйте за розміром і зрілості. Промийте їх і витріть рушником.
В банки засипте очищений і промитий часник, кріп, горошки перцю і цілий вимитий стручок гіркого перцю.
Укладіть в банку щільно стиглі і міцні попередньо вимиті томати, залишивши незаповненою банку на 5 сантиметрів.
Влийте в банку окріп, прикрийте кришкою і залиште настоятися 15 хвилин.
Підготуйте гірчичний порошок з розрахунку 1 чайна ложка на 2 л. банку.
У воді розведіть сіль і цукор і прокип’ятіть декілька хвилин. Залийте розсіл у банку, всипте гірчицю і відразу закупорьте кришками. Переверніть банки і накрийте ковдрою для повільного охолодження на добу.
Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Гострі мариновані помідори Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в літрових банках Помідори гарячим способом Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі помідори з часником