Простий варіант домашньої консервації стане чудовою закускою з різних гарячих страв або самостійним холодним стравою. Зберігати її можна при кімнатній температурі, а замаринуются помідори швидко – вже через пару днів можна дегустувати.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Гірчиця порошок – 2 ч. л.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець духмяний горошок – 8 шт.
  • Насіння кропу – 0.33 ч. л.
  • Для розсолу: –
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Почнемо готувати мариновані помідори з гірчицею. Банки ретельно вимийте з содою і висушіть. Помідори відсортуйте за розміром і зрілості. Промийте їх і витріть рушником.

В банки засипте очищений і промитий часник, кріп, горошки перцю і цілий вимитий стручок гіркого перцю.

Укладіть в банку щільно стиглі і міцні попередньо вимиті томати, залишивши незаповненою банку на 5 сантиметрів.

Влийте в банку окріп, прикрийте кришкою і залиште настоятися 15 хвилин.

Підготуйте гірчичний порошок з розрахунку 1 чайна ложка на 2 л. банку.

У воді розведіть сіль і цукор і прокип’ятіть декілька хвилин. Залийте розсіл у банку, всипте гірчицю і відразу закупорьте кришками. Переверніть банки і накрийте ковдрою для повільного охолодження на добу.

Приємного апетиту!

Гостра закуска з помідорів Гострі мариновані помідори Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в літрових банках Помідори гарячим способом Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі помідори з часником