Заготовки з використанням аспірину давно відомі від мам і бабусь. Вважається, що така консервація довше стоїть, не тріскається, не псується. Чи Так це насправді складно сказати, однак досвідчені консерватори продовжують додавати аспірин у томати – що ми і пропонуємо вам зробити.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Бадилля моркви – 5 – 10 шт.
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Аспірин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Сіль велика – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідорів з морквяної бадиллям і аспірином? В чисто вимиті, сухі простерилізовані банки укладіть вимиту і обсохшую бадилля.

Сформуйте з гички подушку, після чого щільно укладіть в банки промиті і надколотые зубочисткою томати.

Чисту питну воду закип’ятіть, після чого влийте в банки з томатами і бадиллям.

Прикрийте банки кришками і залиште на п’ять-десять хвилин настоюватися, після чого злийте рідину з банки в каструлю і приготуйте розсіл. У воду додайте цукор з сіллю, прокип’ятіть і влийте оцет.

До того, як заливати в баночки розсіл, потрібно розтовкти аспірин і додати його в банки з заготівлею.

Потім залити киплячий розсіл і швидко закрутити банки стерильними кришками. Остигати заготівля буде приблизно пару діб, після чого її можна прибирати на зберігання і пробувати не раніше ніж через пару тижнів.

Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори Мариновані помідори в літрових банках Помідори гарячим способом