Замаринувати помідори з морквою і часником в банках – справа досить клопітка. У цьому рецепті вам пропонується приготувати цю ароматну закуску для будь-якого столу швидким та простим способом.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори свіжі – 1.5 кг
- Морква – 200 гр.
- Кріп – 150 гр.
- Петрушка – 150 гр.
- Базилік свіжий – 150 гр.
- Часник 8 зуб.
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Гвоздика – 3 бутона
- Лавровий лист – 2 шт.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Як приготувати мариновані помідори з морквою і часником? Морква почистіть, помийте і наріжте на корейську тертку.
Добре промийте свіжу зелень і дуже дрібно нашаткуйте.
Натерту моркву і зелень покласти в окремий посуд і перемішайте.
Часник почистіть від лушпиння і ножем дрібно порубаєте. Додайте часник до морквині і ще раз перемішайте.
Зрілі м’ясисті помідори однакової невеликого розміру помийте і хрестоподібно надріжте.
Потім помідори розрізати акуратно розгорніть в місці надрізу і помістіть в них приготовлену морквяну начинку. Потім щільно закрийте частини і покладіть помідори в посуд для маринування.
В окремій каструлі зваріть маринад із вказаного в рецепті кількості води, солі, цукру і спецій. Маринад поваріть кілька хвилин, налийте до нього оцет і вимкніть вогонь. Приготовленим гарячим маринадом акуратно і тонким струменем залийте помідори.
Прикрийте помідори зверху плоскою тарілкою і поставте на неї будь-який вантаж. На добу залиште помідори при домашньої температурі, а потім переставте в холодильник. Через добу помідори добре замаринуются, і можете подати їх до столу.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори без стерилізації на зиму Помідори з гвоздикою на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Швидкі мариновані помідори з часником