Замаринувати помідори з морквою і часником в банках – справа досить клопітка. У цьому рецепті вам пропонується приготувати цю ароматну закуску для будь-якого столу швидким та простим способом.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори свіжі – 1.5 кг
  • Морква – 200 гр.
  • Кріп – 150 гр.
  • Петрушка – 150 гр.
  • Базилік свіжий – 150 гр.
  • Часник 8 зуб.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Як приготувати мариновані помідори з морквою і часником? Морква почистіть, помийте і наріжте на корейську тертку.

Добре промийте свіжу зелень і дуже дрібно нашаткуйте.

Натерту моркву і зелень покласти в окремий посуд і перемішайте.

Часник почистіть від лушпиння і ножем дрібно порубаєте. Додайте часник до морквині і ще раз перемішайте.

Зрілі м’ясисті помідори однакової невеликого розміру помийте і хрестоподібно надріжте.

Потім помідори розрізати акуратно розгорніть в місці надрізу і помістіть в них приготовлену морквяну начинку. Потім щільно закрийте частини і покладіть помідори в посуд для маринування.

В окремій каструлі зваріть маринад із вказаного в рецепті кількості води, солі, цукру і спецій. Маринад поваріть кілька хвилин, налийте до нього оцет і вимкніть вогонь. Приготовленим гарячим маринадом акуратно і тонким струменем залийте помідори.

Прикрийте помідори зверху плоскою тарілкою і поставте на неї будь-який вантаж. На добу залиште помідори при домашньої температурі, а потім переставте в холодильник. Через добу помідори добре замаринуются, і можете подати їх до столу.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори без стерилізації на зиму Помідори з гвоздикою на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Швидкі мариновані помідори з часником