Зазвичай останні помідори починають паплюжити і пропадають. Щоб зберегти цей смачний і корисний овоч на зиму, можна приготувати дуже смачну мариновану закуску з цибулею.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори зелені – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Оцет яблучний 6% – 200 мл
- Сіль – 60 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 0,8 л.
Процес приготування:
Як приготувати мариновані помідори з цибулею? Помідори помийте і викладіть в чашу трохи обсохнути.
Цибулю очистіть і сполосніть.
Нашаткуйте цибулю не великими пластинами.
Вимийте банки з содою і стерилізуйте одночасно з кришками.
помідори влийте окріп, щоб вони повністю були занурені на 4 хвилини. Злийте воду, знову закип’ятити і повторіть процедуру. Вилийте воду.
Складіть томати в підготовлені банки, чергуючи із шарами кілець цибулі.
Підготуйте потрібну кількість солі та цукру.
У воді розведіть оцет і сіль з цукром. Закип’ятити розсіл і перемішуючи, потримайте на вогні хвилину. Залийте окріп в банки з томатами і відразу закручуйте. Добре укутайте банки теплою ковдрою і залиште повільно остигати на добу.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори як в магазині Помідори без стерилізації на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори з цукром на зиму Помідори з яблучним оцтом Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори з цибулею на зиму