Зазвичай останні помідори починають паплюжити і пропадають. Щоб зберегти цей смачний і корисний овоч на зиму, можна приготувати дуже смачну мариновану закуску з цибулею.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 200 мл
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 0,8 л.

Процес приготування:

Як приготувати мариновані помідори з цибулею? Помідори помийте і викладіть в чашу трохи обсохнути.

Цибулю очистіть і сполосніть.

Нашаткуйте цибулю не великими пластинами.

Вимийте банки з содою і стерилізуйте одночасно з кришками.

помідори влийте окріп, щоб вони повністю були занурені на 4 хвилини. Злийте воду, знову закип’ятити і повторіть процедуру. Вилийте воду.

Складіть томати в підготовлені банки, чергуючи із шарами кілець цибулі.

Підготуйте потрібну кількість солі та цукру.

У воді розведіть оцет і сіль з цукром. Закип’ятити розсіл і перемішуючи, потримайте на вогні хвилину. Залийте окріп в банки з томатами і відразу закручуйте. Добре укутайте банки теплою ковдрою і залиште повільно остигати на добу.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори як в магазині Помідори без стерилізації на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори з цукром на зиму Помідори з яблучним оцтом Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори з цибулею на зиму