Мариновані помідори – прекрасний варіант легкої закуски. Для маринування томатів потрібен час, але в результаті ви отримаєте ароматнейшую закуску. Закуска з томатів – завжди вдалий варіант не тільки для домашнього частування, але і для святкового столу. Така закуска розійдеться в мить!
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Кінза – 50 гр.
- Кріп – 50 гр.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет винний червоний або Оцет білий винний – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати закуску – мариновані помідори. На самому початку приготуємо маринад. В одній ємності змішайте подрібнену кінзу і кріп, коріандр, перець запашний, цукровий пісок, сіль, нарізану тонкими пластинками часник, винний оцет і рослинне масло. Всі компоненти ретельно перемішайте, домагаючись їх рівномірного розподілу між собою.
Томати промийте, видаліть плодоніжку. Поріжте помідори на 2 або 4 частини.
Підготовлені томати разом з перцем помістіть в пакет, додайте туди ж маринад. Зав’яжіть або закрийте пакет, струсіть кілька разів. Після цього залишаємо маринуватися томати на 3 години при кімнатній температурі, потім ставимо ще приблизно на добу в холодильник.
Закуска у вигляді маринованих помідор готова!
Приємного вам апетиту!
Мариновані помідори за добу Мариновані помідори половинками Помідори в пакеті Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Помідори часточками з часником Солодкі мариновані помідори