Не так давно довелося спробувати мариновані рядовки з оцтом. Раніше я нічого не чула про цих грибах, але спробувавши їх, отримала неймовірне задоволення від ніжного смаку цього лісового делікатесу. Мариновані рядовки відмінно підходять до будь-яких гарячих страв, чудово поєднуються з картопляними і м’ясними стравами.
Інгредієнти: на 1 л.
- Рядовка – 1 кг
- Кориця мелена – на смак
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Лавровий лист – 3 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 750 мл
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих рядовок з оцтом на зиму смачний! Першим ділом ретельно переберіть, очистіть від листя та лісового сміття, а потім гарненько промийте кілька разів рядовки у холодній проточній воді.
Великі екземпляри грибів розріжте на кілька частин. Підготовлені вимиті рядовки викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 30-35 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.
Відварену рядовки відкиньте на сито або друшляк, ретельно промийте під прохолодною проточною водою і залиште на 5-7 хвилин, щоб зайва рідина скла.
Займіться приготуванням маринаду. У каструлю налийте необхідну кількість питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім викладіть в каструлю лавровий лист, гвоздику, перець чорний горошком, мелену корицю, цукровий пісок, столовий оцет і сіль. Зварені рядовки викладіть в маринад і варіть 10-15 хвилин.
Вимийте і стерилізуйте банки зручним способом. Кришки прокип’ятіть. До рядовкам влийте оцтову есенцію. Після чого зніміть з вогню. Шумівкою розкладіть рядовки по стерильним банкам і залийте гарячим маринадом. Гарячі банки добре закрутіть стерильними кришками. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім перемістіть їх у темне місце.
Приємного апетиту!
Мариновані гриби на зиму Рецепти з рядовки Рядовка на зиму