Рекомендую приготувати мариновані часникові стрілки на зиму. Ароматна закуска чудово підходить до м’ясних, а також до картопляних страв. Пікантні стрілки часнику виходять хрусткими і в міру гострими.
Інгредієнти: на 1 л.
- Часникові стрілки – 500 гр.
- Вода гаряча – 1 л
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Сіль велика – 50 гр.
- Діжонська гірчиця – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих стрілок часнику на зиму. Підготуйте часникові стрілки. Переберіть, ретельно промийте під проточною водою, обсушіть, обріжте бутони. Розріжте стебла на три-чотири частини. Намагайтеся різати на однакові за розміром частини.
Банки ретельно вимийте за допомогою губки і миючого засобу, стерилізуйте в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Листя і зелень обдайте окропом і розкладіть на дно стерильних банок.
В стерильні банки щільно розкладіть нарізані стрілки, залийте заздалегідь підготовленим окропом. Кришки обдайте окропом і накрийте ними банки. Залиште банки в такому вигляді на 10-15 хвилин. У каструлю злийте рідину з банок, додайте цукровий пісок і сіль. Доведіть до кипіння, а потім влийте столовий оцет, перемішайте і зніміть з вогню.
В банки додайте чорний перець горошком і гірчицю, залийте приготовленим маринадом. Добре закрутіть кришку. Банки переверніть догори дном, накрийте ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Коли банки повністю охолонуть, перемістіть їх у темне прохолодне місце для довгострокового зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані стрілки часнику на зиму Стрілки часнику