Рекомендую приготувати мариновані часникові стрілки на зиму. Ароматна закуска чудово підходить до м’ясних, а також до картопляних страв. Пікантні стрілки часнику виходять хрусткими і в міру гострими.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Часникові стрілки – 500 гр.
  • Вода гаряча – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Сіль велика – 50 гр.
  • Діжонська гірчиця – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих стрілок часнику на зиму. Підготуйте часникові стрілки. Переберіть, ретельно промийте під проточною водою, обсушіть, обріжте бутони. Розріжте стебла на три-чотири частини. Намагайтеся різати на однакові за розміром частини.

Банки ретельно вимийте за допомогою губки і миючого засобу, стерилізуйте в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Листя і зелень обдайте окропом і розкладіть на дно стерильних банок.

В стерильні банки щільно розкладіть нарізані стрілки, залийте заздалегідь підготовленим окропом. Кришки обдайте окропом і накрийте ними банки. Залиште банки в такому вигляді на 10-15 хвилин. У каструлю злийте рідину з банок, додайте цукровий пісок і сіль. Доведіть до кипіння, а потім влийте столовий оцет, перемішайте і зніміть з вогню.

В банки додайте чорний перець горошком і гірчицю, залийте приготовленим маринадом. Добре закрутіть кришку. Банки переверніть догори дном, накрийте ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Коли банки повністю охолонуть, перемістіть їх у темне прохолодне місце для довгострокового зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані стрілки часнику на зиму Стрілки часнику